LU Ķīmijas fakultātes Ķīmijas bakalaura studiju programmā šoruden studijas uzsākuši 73 studenti. Uz jautājumu kāpēc viņi ir izvēlējušies studēt ķīmiju, ļoti daudzi studenti norāda, ka ķīmija ir interesanta un perspektīva nozare. Daudzi ķīmijas studijas izvēlējušies savu ķīmijas skolotāju iespaidā, kuri viņiem radījuši vēlmi izzināt un radīt ko jaunu, lai uzlabotu visu mūsu dzīvi. Vairāki studentu izvēli ietekmējuši viņu vecāki, radinieki un draugi, kuri jau ir saistīti ar ķīmiju vai farmāciju. Dažiem studentiem jau kopš bērnības paticis veikt ķīmijas eksperimentus, bet Anniju Ušacku (Rīgas Valsts 2. ģimnāzija) ķīmija interesējusi jau kopš bērnības, un 6 gadu vecumā viņa palūgusi mammai, lai viņai nopērk ķīmisko elementu periodisko tabulu.

Lielākā daļa studentu ķīmijas studijām gatavojušies ļoti mērķtiecīgi un  vairākus gadus piedalījušies dažādos Ķīmijas fakultātes un citos pasākumos, kas saistīti ar ķīmiju. 12 pirmā kursa studenti ir LU Jauno ķīmiķu skolas absolventi, kuri vairāku gadu garumā ir klausījušies papildus lekcijas ķīmijā, veikuši dažādus eksperimentus un strādājuši laboratorijas darbus. Daudzi no studentiem savas spējas ir pārbaudījuši ķīmijas olimpiādēs novadu un valsts līmenī, savukārt Rīgas 10. vidusskolas absolvents Gļebs Jeršovs ieguvis bronzas medaļu 48. starptautiskajā ķīmijas olimpiādē, Nauris Narvaišs (Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents) 48. starptautiskajā ķīmijas olimpiādē ieguvis atzinības rakstu, savukārt Ritums Cepītis (Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents) tajās ir piedalījies pat 3 reizes, kopā iegūstot vienu bronzas un divas sudraba medaļas. Savukārt Līga Gradovska (E. Glika Alūksnes Valsts ģimnāzijas absolvente) un Anna Lankovska (Skrundas vidusskola) ir Ķīmijas fakultātes studentu rīkotā Jauno ķīmiķu konkursa laureātes.

Daudzi pirmā kursa ķīmijas studenti jau vidusskolas laikā apguvuši ne tikai labas iemaņas pētniecībā, bet ar saviem zinātniski pētnieciskajiem darbiem piedalījušies dažādos konkursos un ieguvuši godalgotas vietas. Sevišķi jāizceļ Rīgas 3. Valsts ģimnāzijas absolvente Madara Leimane, kura savu izstrādāto pētniecisko darbu prezentējusi Briselē, bet Rīgas Valsts 1. ģimnāzijas absolvents Haralds Baunis – Stokholmā.

Vairāku studentu vēlmi studēt ķīmiju tieši Latvijas Universitātē nostiprinājuši jaunā Dabaszinātņu akadēmiskā centra  apmeklējumi, kur viņiem ir iepatikušās jaunās telpas un jaunās laboratorijas, kas sniedz lieliskas iespējas zinātniskam darbam un mācībām.

Ķīmijas studenti uzskata, ka ķīmija ir ne tikai interesanta, bet arī sniedz labas darba un karjeras iespējas gan Latvijā, gan ārzemēs. Daži no studentiem plāno savu nākotni saistīt ar zinātni, daži iecerējuši pēc studiju beigām izveidot paši savus uzņēmumus un tur izmantot iegūtās zināšanas.

Ķīmijas fakultātes paspārnē “Dabaszinātņu un informācijas tehnoloģiju programmā” šogad studijas uzsākuši 30 studenti.7 no viņiem izvēlējušies skolā mācīt ķīmiju un bioloģiju, 4- bioloģiju un ģeogrāfiju, 2- informātiku un ģeogrāfiju, 1-informātiku un ķīmiju, 1- fiziku un ķīmiju, un 15 studenti ir izvēlējušies matemātikas skolotāja karjeru. Studenti ir optimisma pilni un pārliecināti, ka jauni skolotāji šodien skolās ir ļoti nepieciešami.

Vēlam labas sekmes un sapņu piepildījumu visiem  jaunajiem Ķīmijas fakultātes  studentiem!

Dalīties