Foto: Toms Grīnbergs, Latvijas Universitāte.

9. novembrī Latvijas Universitātes (LU) Akadēmiskā centra Zinātņu mājā notiks “ChoirUp” kopdziedāšanas pasākums, kurā apmeklētāji vienosies kopīgā dziesmā izcilā pianista Vestarda Šimkus klavierspēles pavadībā.

“ChoirUp” ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kurā ikkatram ir iespēja vienoties dziesmā ar draugiem un mūziķiem. Lai piedalītos “ChoirUp”, nav nepieciešams iepriekš gatavoties, zināt dziesmu vārdus, lasīt notis, vai būt pārliecinātam par savām balss spējām – galvenais ir labi pavadīt laiku!

Šoreiz “ChoirUp” pasākumā Zinātņu mājā tiks dziedātas dziesmas, kas saistās ar zinātni, dabu un kosmosu. “Galvenās dziesmas godā būs grupas “Instrumenti” lieliskā dziesma "Visā visumā Visums ir viss", ko neatkārtojamu padarīs diriģente Nora Žeigure kopā ar Vestardu Šimku pie klavierēm! Pēc tam turpināsim sadziedāties ar zinātniskām dziesmām gan latviski, gan angliski,” stāsta “ChoirUp” organizatori.

Par sadziedāšanās norises vietu ir izvēlēta Zinātņu māja, jo “ChoirUp” kustības aizsācēji ir LU jauktā kora “Dziesmuvara” dziedātāji – Ernests Jenavs, Laura Valtere un Nora Žeigure.

“Tā likās lieliska ideja – atzīmēt LU simtgadi ar šo pasākumu. Mūsuprāt, Zinātņu māja simbolizē LU nākotni,” uzsver kustības aizsācējs E. Jenavs.

Kopdziedāšana noritēs divās daļās – pirmajā daļā dalībnieki Noras Žeigures vadībā iemācīsies dziesmu “Visā visumā Visums ir viss”. Tad sekos “koncerta daļa”, kurā piedalīsies arī Vestards Šimkus, priekšnesums tiks nofilmēts un arī ierakstīts audioformātā. Savukārt otrajā daļā, līdzīgi kā Dziesmu svētkos, notiks sadziedāšanās.

E. Jenavs aicina uz “ChoirUp” ierasties ikvienu, kam patīk dziedāt – pat, ja ikdienā balss netiek trenēta korī vai ansamblī.

“ChoirUp ir kopdziedāšanas pasākumu cikls, kurš regulāri apvieno visus dziedāt gribošos, gan koristus, gan klusos dungotājus un dušas solistus, lai pozitīvā gaisotnē ar foršiem cilvēkiem vienotos kopīgā dziesmā,” savā aicinājumā piedalīties pasākumā uzsver organizatori.

“ChoirUp” novērtēs, ja apmeklētāji sniegs ziedojumus, kas palīdzēs “ChoirUp” organizēt arī turpmāk. Rekomendētais ziedojums: 3–5 EUR.

Pasākuma aktualitātēm var sekot līdzi Facebook notikumā.

 

*Ierodoties uz pasākumu, apmeklētājs piekrīt, ka var tikt fotografēts un filmēts, un ka viņa attēls var tikt izmantots pēc pasākuma organizatora ieskatiem Facebook lapā vai citos medijos.

Dalīties