Latvijas Universitātes (LU) Atvērto durvju nedēļā, 22.–26. martā, īpašās Facebook tiešraidēs būs iespēja virtuāli paviesoties visās 13 LU fakultātēs un LU Cēsu filiālē. 23.martā savas durvis skatītājiem plkst. 17:00 vērs un ļaus sekot līdzi īsteniem ķīmiķiem pa pēdām Ķīmijas fakultāte.

Facebook tiešraide studētgribētājus aizvedīs ceļojumā uz Bioloģijas fakultāti LU Dabas mājā Torņakalnā - 6. stāvā. Pa pēdām visas tiešraides laikā ar skatītājiem būs kopā īsteni ķīmiķi- Matīss, Beāte un Aija, kā arī moderators, fizikas students Andis Poļaks.

Tiešraidē pievienosies arī Ķīmijas fakultātes mācībspēki, kas vairāk pastāstīs par savu fakultāti, studiju programmām un jau sniegs ieskatu studenta dzīvē. Tā būs lieliska iespēja paviesoties LU Ķīmijas fakultātē un iepazīties ar mājīgo un moderno studiju vidi, lekciju auditorijām, atpūtas stūrīšiem, plašajām bibliotēkām u. c. studentiem nozīmīgām vietām.

23. martā LU Facebook lapā varēs vērot tiešraidi un komentāru sadaļā uzdot sev interesējošos jautājumus par studijām fakultātē. 


17.00 Ķīmijas fakultāte (ĶF)

ĶF stikla liftā uzvedīs Dabas mājas 6. stāvā, kur ekskursija turpināsies mācību laboratorijās. Ķīmiķi iepazīstinās ar vispārīgo ķīmiju, organisko ķīmiju un neorganisko ķīmiju, hromatogrāfiju un fizķīmiju un ievedīs Spektra istabā. Kas ir fakultātes mersedesi, golfiņi un pasaules klases Ferarri – to visu varēs uzzināt tiešraidē.

Dalīties