Attālinātā mācīšanās, iespējams, izraisījusi satraukumu par centralizēto eksāmenu kārtošanu – kādi būs rezultāti un ko vispār no eksāmeniem sagaidīt? Lai kliedētu neziņu un rosinātu vidusskolēnos pārliecību par viņu spēkiem eksāmenus nokārtot pēc iespējas labāk, Latvijas Universitāte 7. maijā tiešraidē Facebook lapā un mājaslapā rīkos pasākumu “Padomi eksāmeniem”, kurā LU mācībspēki un absolventi palīdzēs sagatavoties gaidāmajiem pārbaudījumiem.

Mācībspēki koncentrētās lekcijās sniegs noderīgus un arī praktiskus padomus sekmīgākai eksāmenu kārtošanai. LU labākie pasniedzēji un absolventi palīdzēs sagatavoties matemātikas, latviešu valodas, vēstures, ķīmijas, bioloģijas, fizikas un šogad arī angļu valodas eksāmenam!

Pasākumā visas dienas garumā varēs uzzināt, ko noteikti nepieciešams atkārtot pirms eksāmena, kam eksāmena laikā visvairāk pievērst uzmanību un noskaidrot atbildes uz saviem jautājumiem, ko pirms pasākuma varēs uzdot Instagram, bet pasākuma laikā Facebook.

Padomus matemātikā sniegs LU Fizikas, matemātikas un optometrijas fakultātes pētniece un lektore Maruta Avotiņa, vēsturē – LU absolvente, vēstures skolotāja Liene Zotova, ķīmijā – LU Ķīmijas fakultātes asociētais profesors Jānis Švirksts, bioloģijā  LU Bioloģijas fakultātes absolvente, bioloģijas maģistre un skolotāja Jūlija Plociņa-Kagaine, angļu valodā – LU Humanitāro zinātņu fakultātes Anglistikas nodaļas asociētā profesore Vita Kalnbērziņa, fizikā  LU Skaitliskās modelēšanas institūta zinātniskais asistents, doktorants Ģirts Zāģeris un latviešu valodā – LU Humanitāro zinātņu fakultātes Latvistikas un baltistikas nodaļas docente Inta Urbanoviča.

Juridiskās fakultātes 1. kursa studente Samanta Eihentāle stāsta, ka “Padomi eksāmeniem”, kas notika 2020. gadā, viņai ļoti palīdzēja sagatavoties visiem obligātajiem eksāmeniem.

“Lekcijas vadīja Latvijas Universitātes pasniedzēji, kuri skaidri ieskicēja eksāmenu priekšmetu vielu vienā nodarbības dienā. Bija fantastiska sajūta atkārtot vidusskolas vielu kopā ar saviem vienaudžiem no visas Latvijas! Pasniedzēji izmantoja dažādas metodes un interaktīvi parādīja visus iespējamos variantus, kā vieglāk iegūt atbildes uz attiecīgajiem jautājumiem un uzdevumiem. Viennozīmīgi šī bija fantastiska iespēja, sēžot vidusskolas solā, iepazīt LU mācībspēkus un iegūt no viņiem nepieciešamās zināšanas veiksmīgākai eksāmenu kārtošanai,” atzīst Samanta.

“Padomi eksāmeniem” notiks jau ceturto reizi, un otro reizi – attālināti. Tā būs diena ne tikai intensīvām mācībām pirms eksāmenu laika, bet arī iespēja uzzināt par studijām LU un laimēt balvas konkursos!

Aicinām pasākumam piereģistrēties, aizpildot pieteikuma anketu.

PROGRAMMA

9.00–9.05 Atklāšana

9.05–9.10 Rektora uzruna

9.10–9.25 Spēle – konkurss Kahoot!

9.25–9.30 Informācija par pasākuma programmu 

9.30–10.10 Matemātika

10.15–10.55 Vēsture

11.00–11.40 Ķīmija

11.45–12.25 Bioloģija

12.30–13.30 Iepazīsti LU! J&A

13.30–14.10 Latviešu valoda

14.15–14.55 Fizika

15.00–15.40 Angļu valoda

Dalīties