Foto: Toms Grīnbergs

Latvijas Universitātes ( LU)  Ķīmijas fakultāte organizē 22. Starptautisko konferenci “Ecobalt 2021”, kas norisināsies 21. un 22. oktobrī.

“Bez kvalitatīvas vides nav drošas nākotnes. Ar šādu moto Latvijas Universitātes pētnieki sadarbībā ar vadošajiem Igaunijas, Lietuvas un citu valstu pētniekiem, tiksies jau 22. reizi, šoreiz Rīgā tiešsaistes platformā”, stāsta  konferences “Ecobalt 2021” viens no galvenajiem organizatoriem  prof. Arturs Vīknsa un doc. Agnese Osīte.

! Ņemot vērā valstī noteiktos ierobežojumus, konference norisināsies attālināti, Zoom vidē.

Šogad konferencē piedalīsies astoņi uzaicinātie lektori no Slovēnijas, Turcijas, Čehijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas un Latvijas vadošajām universitātēm.

Abu dienu pasākuma programma

Iespēja sekot līdzi konferences norisei  un plašāka informācija pieejama konferences mājas lapā http://www.ecobalt2021.lu.lv

 

Par "Ecobalt 2021"

Starptautiskā zinātniskā konference “EcoBalt 2021” ir veltīta inovatīviem pētījumiem vides,  analītiskās, zaļās un ilgtspējīgās ķīmijas jomās, konferencē tiek akcentēti temati par pārtikas drošumu un jauniem funkcionāliem materiāliem.

Par Latvijas Universitāti

Latvijas Universitāte nemainīgi bijusi Latvijas nacionālā, vadošā un ietekmīgākā augstskola. Tā ir lielākā plaša profila universitāte Latvijā, kurai ir nozīmīga vieta ne tikai visas izglītības sistēmas attīstībā, bet arī kopējā valsts ekonomikas izaugsmē. Pašlaik Torņakalnā tiek attīstīts LU Akadēmiskais centrs, kas kļūs par vienu no Ziemeļeiropā modernākajiem studentu un pētniecības centriem. Šobrīd tur atrodas Dabas māja un Zinātņu māja, nākamā durvis vērs Rakstu māja.

 

Dalīties