LU konference ir kļuvusi par neatņemamu zinātniskās dzīves sastāvdaļu, kas nes līdzi gandrīz gadsimtu ilgas tradīcijas. Tradicionāli konferences darbs tiek organizēts sekciju sēdēs 4 zinātņu nozaru blokos, kā viens no tiem ir Dabas zinātnes. 

Ķīmijas fakultāte piedāvā iespēju piedalīties ar mutisku referātu studentus, pasniedzējus un citus interesentus 3 sekciju sēdēs: Analītiskās ķīmijas sekcijā, Fizikālās ķīmijas sekcijā un Organiskās ķīmijas sekcijā, kas norisināsies 2022. gada 11. februārī.

Analītiskās ķīmijas sekcijas galvenais temats tiks veltīts analītisko metožu izstrādei un pielietojumiem dažādu objektu (vides, pārtikas, inovatīvo materiālu, farmaceitisko u.c.) kvantitatīvai izpētei.

Fizikālās ķīmijas sekcija tiks veltīta dažādu ķīmisku sistēmu pētījumiem un raksturošanai ar fizikālķīmiskām metodēm vai pieejām ar pamata tematiskajiem virzieniem organisku un neorganisku cietvielu iegūšanai, raksturošanai, struktūras pētījumiem un pārvērtībām, kā arī bioloģisku materiālu vai sistēmu raksturošanai.

Organiskās ķīmijas sekcija ietvers tādas tēmas kā organiskās sintēzes metožu izstrāde un pielietojums medicīnas ķīmijā un materiālzinātnē.

Lai iegūtu plašāku informāciju par sekciju sēdēm un iesniegtu tēzes, aicinām apmeklēt  mājas lapu: https://www.konference80.lu.lv/  un https://conferences.lu.lv/category/17/

Dalīties