Ķīmija ir interesanta, aizraujoša un iedvesmojoša. To apliecina vairāk kā 250 skolēni, kuri katru mēnesi tiekas LU Jauno ķīmiķu skolā (JĶS) 12 pilsētās visos Latvijas reģionos. Nodarbībās valda īpaša noskaņa, kas sekmē zināšanu apgūšanas un praktisko iemaņu pilnveidošanu: skolēni veic pētnieciskos un projektu darbus, ķīmijas eksperimentus, tiekas ar zinātniekiem, piedalās semināros un diskusijās.

Nodarbības vada LU docētāji, doktoranti un ķīmijas studenti. Taču darbs nebūtu iespējams arī bez skolotāju, skolu un attiecīgo skolu pārvalžu izpratnes par šī darba nepieciešamību un atbalsta reģionos. Savukārt reaģentu un citu darbam nepieciešamo materiālu iegāde iespējama galvenokārt pateicoties a/s Grindeks atbalstam.

Rīgā Jauno ķīmiķu skolas šī mācību gada pirmā nodarbība notika  1. oktobrī, jaunajā LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1., tā pulcēja vairāk kā 80 interesentus no dažādām vidusskolas klasēm. Skolēni strādāja 3 grupās: 623. telpā.

 Jauno ķīmiķu skolas Rīgas grupas nodarbība nupat, 1. oktobrī notika LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā. Vairāk kā 60 dalībnieki  ekskursijā uzzināja par DAC ēku, studijām un zinātniskajiem pētījumiem, kas  tiek veikti Ķīmijas fakultātē. Dažādās aktivitātēs skolēni iepazinās viens ar otru un izmēģināja arī ķīmijas eksperimentus. Tie pēc pagājušās Zinātnieku nakts joprojām bija skolēniem pieejami, lai tos veiktu, noskaidrotu sagatavošanas noslēpumus un norises teorētisko pamatojumu.

Lai uzsāktu dalību dažādās nodarbībās, skolēni ir aicināti apmeklēt vietni www.kdc.lu.lv  un tajā esošajā  nodarbību sarakstā izvēlēties tuvāko reģiona JĶS grupu (Valkā, Valmierā, Limbažos, Alūksnē, Jēkabpilī, Dobelē, Talsos, Ventspilī, Liepājā, Kuldīgā, Druvā vai Rīgā) un pēc tam sazināties ar sarakstā norādītajiem ķīmijas skolotājiem. Rīgā Jauno ķīmiķu skolas šī mācību gada otrā nodarbība notiks 5. novembrī, plkst. 10.00, LU Dabaszinātņu akadēmiskajā centrā, Jelgavas ielā 1., 623. telpā.

Lai jauniem atklājumiem bagāts un domubiedrus vienojošs JĶS jaunais mācību gads!

Dalīties