Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes (LU ĶF) 2014./2015. akadēmiskā gadā izlaidumos starp 126 absolventiem tika sumināti deviņi LU Fonda stipendiju laureāti, t.sk. četri izcilnieki.

30. jūnijā LU Fonds sveica stipendiātus Mārtiņu Balodi (absolvējis ar izcilību, saņēmis Mundheim ģimenes stipendija 2013.gadā),  Antru Bērziņu (Valpro stipendija, 2014), Endiju Maraku (Valpro stipendija, 2014), Valteru Bogoradu (M.M.V Petkevičs stipendija, 2010), Romānu Čaplinski (M.M.V Petkevičs stipendija, 2009), Diānu Džabijevu („Olainfarm” stipendija, 2013), Elīnu Petrovu („Olainfarm” stipendija, 2014), Mārci Sējēju („Olainfarm” stipendija, 2014) un stipendijas „Ceļamaize” 2011.gada laureāti Arinu Kudrjavcevu.  

LU Fonda izpilddirektore Laila Kundziņa-Zvejniece norādīja, ka LU Fonds lepojas un no sirds sveic absolventus un LU Fonda stipendiātus, jo īpaši uzsverot lielo atbildību, kādu izjūt stipendiāti mecenātu priekšā, par ko liecina gan stipendiātu saņemtie izcilības diplomi, gan augsta stipendiātu kopējā vidējā svērtā atzīme. „Novēlu absolventiem veiksmi un radošu piepildījumu tālākajā ceļā. Jūs kā LU absolventi esat garants Latvijas nākotnei!” tā fonda vadītāja.

LU ĶF Bakalaura studiju programmas „Ķīmija” absolvente un „Olainfarm” stipendijas 2014.gada laureāte Elīna Petrova stāsta, ka jau 9. klasē, sēžot skolas solā, zināja, ka augstskolā studēs ķīmiju. „Man patīk uzzināt, kā strādā dabas mehānismi - tas, ko nevar tik viegli ar aci ieraudzīt,” saka absolvente. „Ir svarīgi nepazaudēt sevi, lai ikreiz, atskatoties uz padarīto, nebūtu nekas jānožēlo. Stipendijas iegūšana man nozīmēja ļoti daudz, liekot domāt, ka smags darbs un uzcītība vēl joprojām tiek novērtēta.”

„Valpro” stipendijas 2014.gada ieguvēja, LU ĶF Bakalaura studiju programmas „Ķīmija” absolvente Endijai Marakai ķīmija vienmēr šķita kaut kas aizraujošs un neizdibināms. „Jau vidusskolā ar dabaszinātnēm biju uz TU un zināju, ka vēlos savu dzīvi saistīt ar to, kas patīk un aizrauj,” stāsta absolvente. Par saņemtās stipendijas nozīmi, laureāte stāsta: „Patiesībā tā nozīmē visu: laiku labiem darbiem, iztiku un sevis pilnveidošanu. Šī stipendija deva man iespēju izglītoties papildus un veikt darbus, kas ir nozīmīgi mani un universitātes sasniegumi.”

 

Vairāk LU Fonda stipendiātu stāstu atradīsiet Fonda mājas lapas sadaļā Stipendiāti (www.fonds.lv/stipendiati/)

Pieteikšanās LU Fonda stipendijām 2015./2016. akadēmiskajam gadam sāksies augusta otrajā pusē. Sekojiet līdzi informācijai www.fonds.lv un www.facebook.com/LUFonds

 

Par LU Fondu

Nodibinājums Latvijas Universitātes Fonds darbojas kopš 2004.gada un ir respektabla filantropijas organizācija, kura rūpējas par izciliem, centīgiem studentiem, maģistrantiem, doktorantiem, pedagogiem, zinātniekiem, kā arī atbalsta izcilus izglītības, zinātnes un kultūras darbiniekus un projektus sadarbībā ar izglītību atbalstošiem mecenātiem un partneriem.
Vairāk:
www.fonds.lv un www.facebook.com/LUFonds

Dalīties