Šogad RTU Attīstības fonds piedāvā Latvijas Universitātes studentiem pieteikties divām stipendijām - „Vernera fon Sīmensa Izcilības” stipendijai var pieteikties pagājušajā gadā aizstāvēto maģistra vai promociju darbu autori (ja darbs ir saistīts ar Siemens darbības jomām, uzņēmuma vīziju, principiem un vērtībām); savukārt LU Ķīmijas fakultātes studenti var pieteikties Gustava Vanaga stipendijai. Pieteikšanās termiņš ir attiecīgi 9. un 5. oktobris.

„Vernera fon Sīmensa Izcilības” stipendijas mērķis ir atbalstīt Latvijas augstskolu studentu un jauno zinātnieku radošās spējas, rūpēties par to produktīvu izmantošanu un attīstības nodrošināšanu nākotnē. Stipendiju konkursā var pieteikties RTU un LU studenti, kuri aizstāvējuši savus maģistra vai promociju darbu ne agrāk kā 2014./2015. studiju gadā kādā no jomām, kas saistīta ar Siemens darbības nozarēm, vīziju, principiem un vērtībām. Kopējais stipendiju fonds ir 5000 EUR. Konkursa kārtībā tiks piešķirtas 10 vienreizējas stipendijas.

Vairāk informācijas par stipendiju un elektroniskā pieteikšanās anketa atrodas šeit: (fonds.rtu.lv/lat/content/%E2%80%9Evernera-fon-simensa-izcilibas%E2%80%9D-stipendija-0)

Pieteikšanās „Vernera fon Sīmensa Izcilības” stipendijai notiek līdz 9.oktobrim RTU Attīstības fonda mājas lapā.

Gustava Vanaga stipendija ir nodibināta ar mērķi attīstīt kvalitatīvu speciālistu sagatavošanu ķīmijas nozarē, liekot uzsvaru uz studentu zinātnisko pētījumu nozīmi mācību procesā.
Stipendijai var pieteikties LU Ķīmijas fakultātes bakalaura un maģistra programmās studējošie, kuri apgūst priekšmetus saistītus ar bioloģiski aktīvo savienojumu meklējumiem heterociklisko savienojumu rindā, pētījumiem organiskās sintēzes metodoloģijas un attīstības jomā, hipervalento joda savienojumu ķīmijā, diastereoselektīvajā sintēzē un enantioselektīvajā organokatalīzē, studenti ar labām un teicamām sekmēm un vismaz gadu ir strādājuši zinātnisko darbu ķīmijas vai ķīmijas tehnoloģijas jomā, kā arī konkrētajā semestrī nesaņem citas veicināšanas stipendijas. Konkursa kārtībā tiks piešķirtas ne vairāk kā 2 ikmēneša stipendijas 150 EUR vērtībā laika posmam no 2015. gada septembra līdz 2016. gada jūnijam (10 mēnešiem). Vairāk informācijas par stipendiju un elektroniskā pieteikšanās anketa atrodas šeit (fonds.rtu.lv/lat/content/gustava-vanaga-varda-nosaukta-studentu-stipendija)

Pieteikšanās Gustava Vanaga stipendijai notiek līdz 5.oktobrim RTU Attīstības fonda mājas lapā.

Dalīties