Ir pienacis pavasaris, un klāt ir arī LU Ķīmijas fakultātes lielākie svētki – Ķīmiku dienas.  Tās kopš tālā 1967. gada svinēsim jau 52. reizi. Gadu gaitā Ķīmiķu dienas no kopā pavaditās nedēļas nogalespārvērtušās par plašiem svētkiem deviņu dienu garumā,  kuros, piedaloties dazādās aktivitātēs, uzkrājam spēkus garajam  eksāmenu maratonam  un atskatāmies uz akademiskajā gadā paveikto. 
 

Šis gads ir īpašs, jo Latvijas Universitāte svinēs savu  simtgadi.  Arī pasaulē un ķīmijā šis ir īpašs gads – ANO un UNESCO ir pasludinājušas 2019. gadu par Ķīmisko elementu periodiskās tabulas gadu. Pirms 150 gadiem D. Mendeļējevsatklāja  savu periodisko sistēmu, kas, laika gaitā pilnveidota, joprojām ir aktuāla un mozīmīga visiem, kas nodarbojas ar ķīmiju. 

Pasākuma programma: 

52.Ķīmiķu dienas sāksies piektdien, 10. maijā.


Plkst. 10.00 dosimies svētku gājienā, kurā  aicināti piedalīties visi ar ķīmiju sirdī saistītie cilvēki. 
Plkst. 11.30 LU Bibliotēkā atklāsim izstādi “Ķīmisko elementu periodiskā tabula” un uzreiz 12.00 pulcēsimies pie Dabas mājas karogu mastiem, lai papildinātu karogu rindas ar Ķīmijas fakultātes karogu un svinīgi pasludinātu 52. Ķīmiķu dienas par atklātām!

Piektdienas vakarā  satiksimies Dabas mājas foajē, lai plkst. 22.00 sāktu nakts auto orientēšanos.

Sestdien un svētdien, 11.-12. maijā notiks tradicionālās Ķīmiķu dienu sporta spēles, kas norisināsies atpūtas komleksā “Ratnieki”.
Tiks nodrošināts  autobuss, kas sestdien plkst. 9.00 no Dabas mājas pagalma nogādās sportot gribētājus uz “Ratniekiem” un  svētdien nogādās atpakaļ uz Rīgu. 

Pirmdien, 13. maijā būs iespēja atcerēties bērnības spēli paslēpes, piedaloties spēlē "Atrodi kolēģi!".
Reģistrēšanās foajē no plkst. 10:00, meklēšana norisināsies līdz 16:30.

Otrdien, 14. maijā turpināsim intelektuālās tradīcijas , un plkst. 10.00 un 12.00 pārbaudīsim, cik erudīti esam Erudīcijas konkursā, savukārt vakarā no plkst. 18.00 darbināsim pelēkās šūniņas Spēļu naktīi, kur katrs varēs pierādīt, ka ir labākais dažādu spēļu turnīros.

Trešdien, 15.maijā atsvaidzināsim ģeogrāfijas unkaršu lasīšanas prasmes, iejutīsimies gotogrāfa lomā talantu foto orientēšanas trasēs! Orientēties varēs gan ejot kājām, gan braucot ar velosipēdu. Reģistrēšanās no plkst. 16.00. 

Ceturtdiena, 16. maijā plkst. 19.00 svinēsim gada notikumu ķīmijā – Zelta ķīmiķa balvu pasniegšanas ceremoniju, kuru pavadīs gada labākā balle – Ķīmiķu dienu balle! Muzikāli šogad priecēs  grupa „The Citizens”.

Sestdien, 18.maijā visi kopā dosimies pārgājienā pa skaisto Amatas senieleju no Melturiem lidz Ieriķiem. 

Seko līdzi aktualitātēm fakultātes facebook kontā, kur atradisi arī pieteikuma anketas. 

Uz tikšanos Ķīmiķu dienās 2019!

Dalīties