Foto no personīgā arhīva

Izvērtējot 348 pieteikumus un organizējot nervus kutinošas intervijas, noslēgusies Latvijas un Universitātes (LU) fonda mecenātu stipendiātu atlase 2020./2021. akad.gadā. Stipendijas šogad saņems 148 studenti, to vidū, deviņi LU Ķīmijas fakultāte (ĶF) studenti.

Ceļamaize Jurgena piemiņas stipendiju ieguvusi Anete Patrīcija Raiskuma

Tā ir izcilības stipendija Latvijas Universitātes (LU) bakalaura studiju pirmā kursa studentiem visās zinātņu jomās. Topošos pētniekus atbalsta mecenāti Aina Galēja-Dravniece, Vaira I. Pelēķis-Kristofere un "Arčers".


A. Raistera stipendiju ieguvuši trīs studenti -  Sabīne Kaštaļjana , Beāte Krūze un  Artūrs Mazarevičs

 

Stipendija izveidota, pateicoties ilggadēja Latvijas Goda konsula Dienvidkalifornijā, inženiervadības doktora Alfrēda Raistera (1921–2012) testamentārajam ziedojumam 223 000 ASV dolāru apmērā.

“Stipendija domāta topošajiem zinātniekiem, kuri jau zina, ko vēlas darīt, kā finansējums viņu iecerēm, vislabāk – jau izstrādātam projektam vai pētījumam,” tā uzsver Dr. ing. Raistera meita Silvija Būmane-Sila.


Mikrotīkla stipendiju ieguvuši divi studenti - Kristaps Saršūns  un Kristīne Kitoka

Stipendiju talantīgāko Latvijas Universitātes (LU) 1. studiju gada doktorantu atbalstam 2017. gadā izveidojis mecenāts "Mikrotīkls". Tās mērķis ir veicināt izcilību Latvijas Universitātē un veicināt talantīgāko jauno doktorantu izaugsmes un pētnieciskās iespējas.


Doktorantūras stipendiju ieguvusi talantīgā studente Viktorija Vitkovska


OlainFarm stipendiju ieguvuši Gļebs Jeršovs un Anastasija Balašova


 

Sveicam un lepojamies!

 

Vairāk informācijas par visām LU fonda mecenātu stipendijām un stipendiātiem 2020/2021.akd.gadā.

 

Par Latvijas Universitātes fondu

Jau kopš 2004. gada Latvijas Universitātes fonds nodrošina iespēju mecenātiem un sadarbības partneriem atbalstīt gan LU, gan citas vadošās Latvijas augstskolas, tā investējot Latvijas nākotnē. LU fonda prioritātes ir atbalstīt izcilākos studentus un pētniekus, veicināt modernas mācību vides izveidi, kā arī universitātes ēku būvi un rekonstrukciju.

Dalīties