Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātē viesosies prof. Dr. Thomas Wirth no Kārdifas Universitātes (Apvienotā Karaliste) un pasniegs lekciju angļu valodā ar nosaukumu „Intensification and Electrification of Flow Chemistry.”

Lekcija notiks 22. janvārī plkst. 14:00 LU Dabas mājā 702. telpā.

Lekcijā prof. Wirth pastāstīs par plūsmas reaktoru izmantošanu gan organiskajā, gan elektroorganiskajā sintēzē, kā arī par jaunākiem rezultātiem hipervalentā joda ķīmijā. Lekcija paredzēta ķīmijas studentiem, doktorantiem, pēcdoktorantūras pētniekiem gan citiem interestiem no LU, kā arī kolēģiem no citām institūcijām.


Doktora grādu prof. Wirth ieguva Berlīnes Tehniskajā Universitātē prof. Siegfried Blechert vadībā, un tālāk turpināja pēcdoktorantūras studijas, veicot pētījumus Kioto Universitātē pie prof. Kaoru Fuji. Savu neatkarīgu zinātnisku darbību prof. Wirth sāka Bāzeles Universitātē, un kopš 2000. gada viņš ir organiskās ķīmijas profesors Kārdifas Universitātē. Prof. Wirth galvenās pētniecības intereses ietver stereoselektīvas elektrofilas reakcijas, hipervalentā joda reaģentu izmantošanu oksidējošās reakcijās un plūsmas ķīmiju, kas tiek veikta mikroreaktoros.

Dalīties