Šogad notiks IV “Ķīmiķu dārzs” – ķīmijas komandu olimpiāde skolēniem! Lai piedalītos nepieciešams izveidot 4 cilvēku komandu (dalībnieki var būt no dažādām skolām) un pieteikties līdz 20. martam!

“Ķīmiķu dārzs” sniedz iespēju, sadarbojoties komandās, pildīt aizraujošus ķīmijas uzdevumus, pārbaudīt savus spēkus un iemācīties ko jaunu, kā arī jautri pavadīt laiku. Uzdevumi būs interesanti gan pieredzējušiem olimpiešiem, gan ikvienam ķīmijas entuziastam, kurš vēlas gūt lielisku pieredzi.

Pirmā kārta notiks elektroniskā formātā 24. martā. Veiksmīgākās komandas 9.–10. klašu grupā un 11.–12. klašu grupā (bet ne vairāk kā 3 komandas no vienas skolas) tiks uzaicinātas uz otro kārtu, kas norisināsies 20. aprīlī LU Ķīmijas fakultātē, Dabas mājā, Jelgavas ielā 1. Komandas ar augstāko sniegumu saņems vērtīgas balvas. Abās klašu grupās labākās komandas, kas nāk no skolas ārpus valstpilsētām, saņems iespēju no SIA “Enola” iegādāties skolai jaunus laboratorijas traukus, iekārtas vai reaģentus 50 EUR vērtībā.

Šogad “Ķīmiķu dārzu” atbalsta Latvijas Universitāte, RTU Inženierzinātņu vidusskola, Ķīmijas sabiedrība “Enola”, AS “Grindeks”, Latvijas Valsts koksnes ķīmijas institūts, Farmācijas muzejs un citi.

Plašāka informācija un pieteikšanās

Dalīties