Pagājušā gada nogalē Latvijas Akadēmiskais informācijas centrs akreditēja Latvijas Universitātes Ķīmijas fakultātes būtiski modernizētās bakalaura un maģistra ķīmijas programmas līdz 26.10.2029.

Lai apliecinātu programmu atbilstību arī augstākajiem starptautiskajiem standartiem, šogad programmas tika iesniegtas Eiropas Ķīmijas tematiskā tīkla asociācijas (ECTNA) Studiju kvalitātes vērtēšanas komisijai. Komisijas eksperti rūpīgi izvērtēja studiju vidi, programmu saturu un mācību metodes, un abas programmas saņēma augstu novērtējumu visos kvalitātes aspektos.

Šī gada 16. aprīlī studiju programmām tika izsniegti "Ķīmijas Eirobakalaura" un "Ķīmijas Eiromaģistra" sertifikāti, kas apliecina izglītības atbilstību starptautiskajiem standartiem. Šie sertifikāti, kas pirmo reizi tika piešķirti mūsu bakalaura programmai 2012. gadā un maģistra programmai 2017. gadā, tiek atjaunoti ik pēc pieciem gadiem un būs derīgi līdz 2028. gada 1. septembrim.

"Ķīmijas Eirobakalaura" un "Ķīmijas Eiromaģistra" sertifikāti ne tikai apliecina mūsu studiju programmu augsto kvalitāti, bet arī nodrošina tās starptautisku atpazīstamību. Tas ir būtiski ķīmijas nozares profesionāļiem. ECTNA, kas apvieno vairāk nekā 100 Eiropas augstskolu ķīmiķus, nodrošina mūsu studentiem un absolventiem iespējas piedalīties starptautiskos projektos un sadarbībā, kā arī atver ceļu karjerai ķīmijas industrijā Eiropā.

Paldies ikvienam, kas piedalījās šī procesa virzībā, tapšanā un sasniedza gala pozitīvo rezultātu!

Dalīties